Erotiek, waar wordt jij opgewonden van?

2022-06-08
Condoomenzo.nl

Ieder mens is verschillend en raakt opgewonden van verschillende soorten erotiek. Dit ontwikkelt zich in de pubertijd en naarmate je ouder wordt. Ieder mens heeft zijn eigen voorkeuren als het om seks gaat. Sommige mensen ervaren pas op latere leeftijd iets nieuws, of proberen eindelijk een fantasie uit die ze al vele jaren koesteren. Laten we hier even wat dieper op ingaan.

Seksuele voorkeuren

Je kunt een seksuele voorkeur voor mannen of vrouwen hebben, of voor beide seksen. Maar er zijn ook mensen die een seksuele voorkeur hebben voor niet levende objecten, zoals naaldhakken of een bepaalde stof, zoals latex of rubber. Dit zijn mensen met fetisjen. Zij raken opgewonden van een bepaald object, of meerdere objecten. Er worden regelmatig fetish-feesten gehouden, waar gelijkgestemden elkaar treffen.

Andere mensen weer zijn panseksueel. Die vallen op mensen. Het maakt voor hen niet uit of het een jongen, een meisje, of iets ertussenin is. Sommige mensen hebben een zeer intieme voorkeur van seks, in die zin, dat het niet alleen om seksuele handelingen betreft, maar ook een spirituele connectie van twee personen. Deze mensen maken vaak gebruik van kamasutra, of doen aan tantra seks.

Welke vorm van seks past bij mij?

Dat kan alleen jij weten. Een seksuele voorkeur kan niemand jou vertellen, al zijn er culturen of mensen in jouw omgeving die zeggen dat je bijvoorbeeld hetero moet zijn. Maar die keus kan alleen jij maken, daar heeft niemand wat over te zeggen. De ene persoon masturbeert graag en heeft minder behoefte aan seks met een persoon, terwijl er ook mensen zijn die het juist graag met een persoon (of meerdere personen) doen.

Ook op de manier waarop seks wordt bedreven kan per persoon verschillen. Er zijn mensen die het lekker vinden om er rustig de tijd voor te nemen, en het liefdesspel zo teder mogelijk uitvoeren, terwijl er ook mensen zijn die van ruwe seks houden. De ene kan helemaal wild worden van orale seks, terwijl de ander dit juist liever niet doet. Seks is dus een heel breed begrip, en voorkeuren heel persoonlijk.

Seks op verschillende plaatsen

Over het algemeen wordt seks thuis in de slaapkamer op bed bedreven. Maar het kan spannend zijn om het eens op een andere plek te doen. Dat overleg je uiteraard met je partner. Als hij of zij dit ook een leuke afwisseling vind dan kan erotisch uitgaan een leuke toevoeging aan jullie seksleven zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan feesten met een seksueel thema. Uitgaan met een seksueel tintje kan erg opwindend zijn.

Maar ook een parenclub, of seksfeestjes bij mensen thuis kan leuk zijn voor mensen die hier van houden. Seks is leuk en lekker, dus geniet ervan zolang het kan. In een relatie is het belangrijk dat je jezelf kunt uiten, en je fantasieën en verlangens bespreekbaar kunt maken. Misschien delen jullie beiden wel dezelfde verlangens en gaan er spannende nieuwe deuren open op dit gebied. Geniet ervan!